Neem gerust contact op tel: 06 45 144 065 e-mail: anouk@vindjouwstudie.nl 

zomervakantie, inspiratie voor je studiekeuze

Vakantie; een mooie gelegenheid om inspiratie voor je studiekeuze op te doen!

 

De zomervakantie is inmiddels (voor de meeste scholieren) begonnen. Tijd om lekker te ontspannen en de boel even de boel te laten. Maar ook een mooie gelegenheid voor toekomstige studenten om inspiratie voor hun studie op te doen!

 

Wat ga jij doen tijdens jouw vakantie?

Misschien ga je tijdens je vakantie op reis, logeren bij vrienden of familie, of ga je deelnemen aan een kamp. Wellicht blijf je thuis en ga je geld verdienen met een vakantiebaan. Allemaal activiteiten en ervaringen die je kunt gebruiken om meer inzicht in jezelf te krijgen.

 

Welke werkzaamheden worden er zoal verricht?

Stel je gaat op reis en overnacht in een hotel. Als je daar aan de rand van het zwembad ligt, kijk dan eens goed om je heen. Wat zie je de mensen die er werken allemaal doen? Wat moet er allemaal gedaan worden om zo’n hotel draaiende te houden?

Denk bijvoorbeeld aan de koks die het eten maken, de obers die het diner serveren, de schoonmakers die ervoor zorgen dat het complex er netjes uitziet, de tuin die onderhouden moet worden. Vergeet ook de entertainers niet zoals de muzikanten, of de mensen die sportactiviteiten organiseren, allemaal met als doel de gasten te vermaken. Dan zijn er ook nog de baliemedewerkers en de receptionisten die allerhande vragen van de gasten kunnen beantwoorden en hen voorzien van informatie.

Naast genoemde taken zijn er natuurlijk nog heel veel andere werkzaamheden die verricht moeten worden, maar die minder zichtbaar zijn voor het oog van de gasten. Denk aan de boekhouders die onder meer de in- en uitgaven van het hotel in kaart brengen. Of aan de spullen die moeten worden ingekocht en de voorraad die moet worden bijgehouden zodat er bijvoorbeeld genoeg eten en drinken is ingekocht voor alle gasten. En wat dacht je van de marketing- en  sales afdeling die ervoor moet zorgen dat consumenten het hotel kennen en die hotelkamers aan de man brengt. Ga zo maar door…..

 

Waar zie jij jezelf werken?

Als je, waar je ook bent gedurende je vakantie, zo nadenkt over alles wat er om je heen te doen is, probeer dan ook eens in te voelen met welke tak van het bedrijf en met welke werkzaamheden je het meeste hebt. Waar zou jij jezelf zien werken?

 

Wat vinden jouw familie en vrienden bij jou passen?

Of bespreek eens met je familie of vrienden wat voor type baan zij bij  jou vinden passen? Wat voor eigenschappen en vaardigheden heb je daarvoor nodig denk je? En bezit jij die? Al pratende kom je waarschijnlijk op nog veel meer ideeën en inzichten.

 

Op deze manier kun je je vakantie ervaringen gebruiken om te ontdekken van welke taken en van welke arbeidsomgeving(en) jij enthousiast wordt. Al deze inzichten kun je goed gebruiken wanneer je komend jaar je studiekeuze gaat maken!

 

Wil je liever samen aan de slag met je studiekeuze, kijk dan eens naar de verschillende studiekeuzetrajecten bij VindJouwStudie.

 

En vergeet je niet te abonneren op mijn blog! Zo blijf je op de hoogte van handige tips en nieuwtjes die je kunnen helpen bij het maken van je studiekeuze!

 

Een hele mooie zomer gewenst!