Neem gerust contact op tel: 06 45 144 065 e-mail: anouk@vindjouwstudie.nl 

Image Alt

Voor ouders

Studiekeuzeadvies bij VindJouwStudie

Het maken van een studiekeuze kan soms best een ingewikkeld proces zijn voor jongeren. Vaak hebben zij nog weinig inzicht in wat goed bij hen past. Ook kan het grote aanbod aan opleidingen overweldigend zijn en weten zij soms niet hoe zij zich het beste kunnen oriënteren.

VindJouwStudie kan jouw kind hierbij helpen met studiekeuzeadvies op maat. Op de pagina Trajecten vind je meer informatie over de verschillende studiekeuzetrajecten en studiekeuzeadvies bij VindJouwStudie.

De studiekeuzetrajecten zijn gericht op:

Ontwikkelen van zelfinzicht

Jongeren/ jongvolwassenen hebben vaak nog niet zo duidelijk voor ogen waar zij goed in zijn en wat zij het allerleukst vinden om te doen. Wat daarbij meespeelt, is dat zij tegenwoordig steeds meer tijd achter een beeldscherm doorbrengen en daardoor minder échte ervaringen opdoen. Terwijl juist het ondernemen van activiteiten in de praktijk zo nuttig is om zelfinzicht te ontwikkelen.

Tijdens de studiekeuzebegeleiding van VindJouwStudie leert jouw kind zichzelf middels verschillende opdrachten/oefeningen, gesprekken en tests stap voor stap beter kennen. “Wat vind ik super leuk om te doen?”, “welke zaken gaan me gemakkelijk af?”, of “wat kost me juist meer moeite?”, zijn vragen die we onder andere onderzoeken. Deze inzichten vormen de basis voor het maken van een succesvolle studiekeuze.

Creëren van overzicht en selecteren van passende opleidingen

Het aanbod van studies en opleidingen is immens. Alleen al in het Hoger onderwijs zijn er meer dan 3000 studies om uit te kiezen. Deze hoeveelheid aan opleidingen kan ervoor zorgen dat studiezoekers door de bomen het bos niet meer zien.

VindJouwStudie helpt jouw zoon of dochter overzicht te houden over alle informatie die in het studiekeuzetraject op hen afkomt. Na elk gesprek zetten we samen de kenmerken en voor- en nadelen van de opleidingen in een matrix en koppelen deze aan persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten en drijfveren.

We werken met een uitgebreide up-to-date database met alle beroepen en opleidingen in Nederland. Deze database is zo ontwikkeld dat jongeren op een heel overzichtelijke en gestructureerde manier naar passende beroepen en bijbehorende opleidingen kunnen zoeken en hierover uitgebreide achtergrondinformatie kunnen vinden.

Voorbereiden op en evalueren van open dagen, meeloopdagen en proefstuderen

Er worden gedurende het jaar veel open- en meeloopdagen georganiseerd waarin een hoop informatie over de opleidingen wordt gegeven.

VindJouwStudie geeft jouw kind tools waarmee hij of zij tijdens een open dag gericht informatie over de opleiding kan verzamelen. Daartoe stellen we voorafgaand aan het bezoek van een open dag een vragenlijst en checklist op. Zo kunnen naderhand de ervaringen met de verschillende open dagen snel worden terug gevonden en de opleidingen gemakkelijk met elkaar worden vergeleken.

Meer informatie over de verschillende trajecten en mogelijkheden vind je op pagina Trajecten.

Ook biedt VindJouwStudie advies over de mogelijkheden en invulling van een Tussenjaar.

Na een studiekeuzetraject bij VindJouwStudie

• Heeft jouw kind inzicht in zijn of haar kwaliteiten, competenties en interesses

• Weet jouw kind welke studie bij hem of haar past

• Maakt jouw kind met zelfvertrouwen een weloverwogen studiekeuze

• Is jouw kind gemotiveerd zijn of haar opleiding te doen slagen!

overmijplaatje

Neem gerust contact op

Ben je op zoek naar studiekeuzeadvies, of wil je een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek voor jouw zoon of dochter?

Neem dan contact met mij op.