Neem gerust contact op tel: 06 45 144 065 e-mail: anouk@vindjouwstudie.nl 

Jongen met laptop oriënteert zich online

Open dagen gaan niet door, zo oriënteer jij je online

 

Hoe oriënteer je je online op een studie, nu het vanwege het coronavirus niet mogelijk is om open dagen te bezoeken? Gelukkig is er online heel veel informatie te vinden. Met onderstaande tips kun jij je online verder oriënteren en je alsnog verdiepen in de opleidingen en studies waarin jij geïnteresseerd bent.

 

Website bekijken

Als eerste kun je je online oriënteren op een studie door de betreffende website te bezoeken en door te kijken.

– Bekijk de inhoud van de studie per studiejaar en ga na welke vakken er worden gegeven. Neem ook de minors en masters door.

Maak van de mogelijkheid gebruik om via de websites met studenten te chatten. Zij kunnen jouw vragen beantwoorden en kunnen je meer vertellen over hun ervaringen met de studie.

 

Online open dagen, meeloopdagen en proefstuderen

Verder kun je je online oriënteren op een studie door aan online voorlichtingsactiviteiten deel te nemen, zoals onder andere de online open dagen.

– Meld je aan voor online open- en meeloopdagen. Je kunt hier opleidingspresentaties van docenten en studenten bekijken. Ook kun je via chat vragen stellen aan studenten en studieadviseurs. Check voor meer informatie over online open dagen: studiekeuze123.nl/open-dagen. Typ in de zoekbalk “online open dag” en er verschijnt een actueel overzicht van de online open dagen.

– Doe mee met proefstuderen. Verschillende onderwijsinstituten bieden dit aan. Zo kun je ervaren hoe het is om een (kort) online college te volgen. Ook kun je opdrachten maken waarbij je online begeleid wordt.

– Zoek ook via YouTube naar filmpjes over de opleidingen en bijbehorende beroepen.

 

Vragen stellen aan studenten

Stel je vragen over de studies waarin jij geïnteresseerd bent direct aan studenten via onderstaande online platforms:

 

Studies vergelijken

Check studiekeuze123.nl. Hier vind je veel informatie over Hbo en Wo opleidingen. Ook kun je zoeken op studierichting en kun je verschillende studies met elkaar vergelijken. Daarnaast is er veel informatie te vinden over praktische zaken. Zo wordt er bijvoorbeeld stapsgewijs uitgelegd hoe je je moet aanmelden voor een opleiding.

 

Tussenjaar

Tot slot, voor jongeren die meer willen weten over een tussenjaar, ga naar tussenjaarkenniscentrum.nl. Hier vind je informatie over de mogelijkheden, kansen en risico’s van een tussenjaar.

 

Kom je er met deze tips niet uit? VindJouwStudie biedt nu ook online studiekeuzetrajecten aan om jou verder te helpen met jouw studiekeuze.

 

Tot slot, vergeet je niet te abonneren op mijn blog! Zo blijf je op de hoogte van handige tips en nieuwtjes die je kunnen helpen bij het maken van je studiekeuze!

 

Veel Succes!!